Τα πιο διάσημα νησιά της Ελλάδας

Κυκλάδες

Ακριβώς στα νοτιοανατολικά της ηπειρωτικής Ελλάδας, είναι μια από τις πιο προκλητικές περιοχές ιστιοπλοΐας στη Μεσόγειο, τα νησιά των Κυκλάδων, γνωστά σε όλο τον κόσμο ως μερικά από τα πιο γραφικά νησιά σε αυτή την αρχαία χώρα. Στην πραγματικότητα, αν ψάχνετε για φωτογραφίες της Ελλάδας, θα βρείτε κατά πάσα πιθανότητα εικόνες από τις γαλάζιες θολωτές εκκλησίες, τα γαλαζοπράσινα νερά και τα άγρια ​​τοπία των Κυκλάδων.

Οι Κυκλάδες ονομάζονται έτσι γιατί το νησιωτικό συγκρότημα που αποτελείται από τη Μύκονο, τη Σύρο, τη Σαντορίνη, τη Πάρο και τη Νάξο, όλα βρίσκονται σε ένα κύκλο γύρω από το νησί της Δήλου, τη γενέτειρα του θεού Απόλλωνα. Μπορείτε να επισκεφθείτε αυτό το νησί εύκολα κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

Οι Κυκλάδες είναι επίσης παγκοσμίως γνωστό ως ένα μέρος για φανταστική ιστιοπλοΐα, με πάνω από 200 νησιά να περιπλανειθείτε ανάμεσά τους και να τα εξερευνήσετε. Πιο προκλητική από άλλες περιοχές λόγω της κατάστασής στη μέση του Αιγαίου και των διάσημων ανέμων, το Μελτέμι, ένας βόρειος άνεμος που διαχέεται μεταξύ των νησιών. Οι Κυκλάδες είναι ένα καλό στοίχημα για όσους αναζητούν μεγάλες συγκινήσεις.

Εκτός από την υπέροχη αρχιτεκτονική, τα καθαρά νερά και την καταπλητική ιστιοπλοΐα, η νυχτερινή ζωή των Κυκλάδων αξίζει περισσότερο από μια αναφορά. Η Μύκονος αναγνωρίζεται ευρέως ως πρωτεύουσα της νυχτερινής ζωής της Ελλάδας και τα νησιά της Σαντορίνης και της Ίου δεν απέχουν πολύ. Μάλιστα λένε στην Ελλάδα ότι αυτή η γιορτή χρονολογείται από την εποχή του Σωκράτη, με το πρόσχημα των «ακαδημαϊκών συγκεντρώσεων».

Τούτου λεχθέντος, το πλήθος των νησιών και το μέγεθος των ίδιων των νησιών σημαίνει ότι είναι εύκολο να ξεφύγουμε από το γλέντι, αν το επιθυμούμε! Οι Κυκλάδες προσφέρουν κάτι για όλους.


Δημοσιεύθηκε στις:20 Ιανουαρίου 2019  -  Καταχωρήθηκε κάτω από:Ιστιοπλοϊκοί προορισμοί