Σαρωνικός Κόλπος

Ο Σαρωνικός κόλπος είναι μια φανταστική περιοχή για να κάνετε το πρώτο σας ιστιοπλοϊκό ταξίδι στην Ελλάδα.
Είναι άμεσα προσβάσιμο από τις μαρίνες της Αθήνας, ενώ προστατεύεται σχετικά καλά από τα ισχυρά μελτέμια καθιστώντας το ιδανικό για όσους κάνουν τα πρώτα ιστιοπλοϊκά βήματα. Διαθέτει ορισμένα σπουδαία νησιά για να τα επισκεφτεί κανείς σε κοντινή ναυτική απόσταση. Παρακάτω είναι οι 5 κορυφαίες επιλογές μας για να επισκεφτείτε ενώ πλέετε στον Σαρωνικό κόλπο!

Το λιμανάκι της Αίγινας

Αίγινα

Η Αίγινα είναι μια κλασική στάση για ταξίδια με ιστιοφόρα που ξεκινούν ή καταλήγουν στην Αθήνα και έχουν μια ευημερούσα κοινότητα ιστιοπλοΐας που βρίσκεται στα καφέ και τα μπαρ γύρω από την κύρια μαρίνα. Η παλιά πόλη της Αίγινας είναι γεμάτη από ωραίες πλαγιές και κρυμμένα σημεία ενδιαφέροντος, ενώ δεν πρέπει να χάσετε μια επίσκεψη στο Ναό της Αφαίας με την υπέροχη θέα. Εάν είστε λάτρεις των φιστικιών, φροντίστε να πάρετε μερικά για το ταξίδι. Τα φιστίκια της Αίγινας θεωρούνται τα καλύτερα στον κόσμο!

Πόρος

Ο Πόρος είναι ένας άλλος δημοφιλής προορισμός ιστιοπλοΐας και έχει πολλές σχολές ιστιοπλοΐας. Η παλιά πόλη του Πόρου είναι γοητευτική, με υπέροχη θέα από τον παλιό πύργο του ρολογιού, ο οποίος είναι ορατός κατά την είσοδό του στη μαρίνα του Πόρου. Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν το Αρχαιολογικό Μουσείο, τα ερείπια της ρωσικής ναυτικής βάσης (δίπλα σε κόλπο που χρησιμοποιείται συχνά για τη διανυκτέρευση από τα ιστιοφόρα) και το κάστρο Μπούρτζι σε ένα μικρό νησί της δυτικής ακτής του Πόρου.

Η καταπράσινη όαση του Σαρωνικού
Γραφικό, αρχοντικό και κοσμοπολίτικο

Ύδρα

Η Ύδρα είναι γνωστή για τις πολλές εκθέσεις τέχνης και την έλλειψη αυτοκινήτων! Τι θα μπορούσε να είναι πιο ευχάριστο από χαλάρωση μετά από μια καλή μέρα ιστιοπλοΐας με μόνο τους ήχους της φύσης και της ευθυμίας ως φόντο; Η Ύδρα είναι ένα μικρό νησί που το καθιστά ιδανικό για χαλαρούς περιπάτους με πολλά ιστορικά κτίρια και μοναστήρια σε κοντινή απόσταση. Οφείλει το όνομά της στα άφθονα νερά, που ανάβλυζαν από τις πλούσιες πηγές που είχε κατά την αρχαιότητα.

Σπέτσες

Η Σπέτσες έχει μια λαμπρή ιστορία λόγω του σημαντικού ρόλου της στον Ελληνικό Πόλεμο για την Ανεξαρτησία. Σήμερα οι Σπέτσες είναι ένας τόπος όπου τα σούπερ-γιοτ και τα κανονικά σκάφη σμίγουν ευχάριστα στη μαρίνα και έχει νυχτερινή ζωή που ανταγωνίζεται σε πολλά από τα πιο γνωστά ελληνικά νησιά! Αν το ενδιαφέρον σας για την πιο πρόσφατη ελληνική ιστορία σας αρέσει, το Μουσείο Μπουμπουλίνα αφιερωμένο στην ιστορία της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνα, μιας λαϊκής ηρωίδας του κινήματος της Ελληνικής Ανεξαρτησίας αξίζει μια επίσκεψη. Το νησί πήρε το σημερινό του όνομα από τους Ενετούς αφού το ονόμασαν Ίζόλα ντι Σπέτζια που σημαίνει Νησί των Αρωμάτων λόγω των πολλών λουλουδιών που υπήρχαν. 

Σπέτσες ή Νησί των Αρωμάτων
Κατά την μυθολογία εδώ γεννήθηκε ο Ασκληπιός

Επίδαυρος

Αν και δεν είναι νησί, θα ήταν ανόητο να μην συμπεριλάβουμε ένα γρήγορο ταξίδι στο παγκοσμίου φήμης Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου ενώ πλέουμε στην περιοχή! Η σύγχρονη πόλη της Επιδαύρου έχει μια ωραία μικρή μαρίνα, όπου τα ιστιοφόρα μπορούν να δένουν για τη νύχτα και η μεταφορά σας στο θέατρο μπορεί να διευθετηθεί εύκολα. Αν βρίσκεστε εκεί το καλοκαίρι, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τι παίζουν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ της Επιδαύρου, που είναι μια φανταστική εμπειρία να παρακολουθήσετε ένα αρχαίο έργο που έχει τεθεί στο αρχικό του περιβάλλον, αλλά φροντίστε να το κλείσετε νωρίς καθώς είναι ένα δημοφιλές μέρος !


Δημοσιεύθηκε στις:20 Ιανουαρίου 2019  -  Καταχωρήθηκε κάτω από:Ιστιοπλοϊκοί προορισμοί  -  Ετικέτες:,